Prognoses direct inzichtelijk met advies- en voorlopige plaatsingen

Je wil zo snel mogelijk weten wat je kunt verwachten volgend schooljaar. Hoe gaat de doorstroom eruitzien en wat kun je verwachten van de onderwijsresultaten? CumLaude maakt dit snel inzichtelijk wanneer je advies- en voorlopige plaatsingen registreert in je LAS.

Wat kun je doen? 
In Somtoday en Magister kun je tijdens de aanmeldweek voorlopige plaatsingen (de verwachte nieuwe leerlingen) registreren. Daarnaast kan je in Somtoday werken met adviesplaatsingen voor de huidige leerlingen, waarbij de mentoren inschatten hoe groot de kans is op een goede doorstroom naar volgend jaar. Wordt het 4 HAVO of toch nog een keer 3 HAVO? CumLaude houdt hier in de prognose naar rato rekening mee. Bij Somtoday kun je deze gegevens zelfs uit externe applicaties als Zermelo importeren. Uiteindelijk resulteert dit in een voorlopige plaatsing. Bij Magister importeer je deze gegevens ook uit Zermelo en via een wizard vink je per leerfase de leerlingen aan die doorstromen en doubleren.

Wat levert dat op in CumLaude? 
Het verwerken van advies- of voorlopige plaatsingen levert veel voordelen. CumLaude maakt hiermee namelijk handige prognoses van je leerlingaantallen, van je doorstroom en van je onderwijsresultaten. Zonder handmatige handelingen en op overzichtelijke dashboards. Daardoor kun je al vroeg sturen op de verwachte situatie volgend schooljaar en houd je continu grip op je resultaten.

Prognose van de instroom

Een goede prognose van leerlingaantallen is bijvoorbeeld waardevol voor de inzet van medewerkers en het maken van lesgroepen. Hieronder zie je de prognose instroom leerjaar 1 ten opzichte van voorgaande jaren.

 
 

Prognose van de doorstroom

In het overzicht hieronder zie je de prognose doorstroom van je huidige leerlingen. Dit geeft een goede indicatie voor mogelijke bezetting of onderwijskundige keuzes.

 
 

Prognose van onderwijsresultaten

Wat voor effect heeft de doorstroom prognose op je onderwijsresultaten? Is de onderbouwsnelheid of het bovenbouwsucces op de norm? Of is er ruimte voor verbetering? Je ziet het in onderstaand overzicht.